11 Aralık 2014 Perşembe

Çörek otu,ölüm hariç her derdin devası.

     
  
                   
           Bir çok uygarlıkta şifa özelliği ile ön plana çıkan çörek otu bir çok farklı isim ile bilinir bunlardan bir kaçı  ROMAN kişnişi, siyah susam, çörek otu, siyah kimyon ve soğan tohumu olarak adlandırılmış.

          Çıkış uygarlığı Mısır olarak bilinir ve Mısırlılar 3.300 yıl önce bu mucizevi bitkinin yağını şifa olarak kullanmıştır.İlk olarak Tutankhamu'n mezarında çörek otu yağına rastlanmıştır.
        1964 yılından beri bilim insanlarının özellikle ilaç sanayisinin odak noktası olmuştur ve halen çörek otunun bilinmeyen özellikleri araştırılmaktadır.



    Faydalarını saymakla bitiremeyiz ama bir kaç belirgin özelliklerinden bahsedelim isterseniz


1) Pankreas  beta hücrelerinin yenilenmesini uyarır.

2)Antioksidan özelliği vardır.

3)İnsulin  hafileticidir.

4) Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

5)Bakteri enfeksiyonuna karşı tedavi edici özelliği vardır.

6) Çörek otu zehirlenmiş vücudu yeni doğmuşcasına temizleyen inanılmaz bir silahtır.

7)Mide ülseri ve kanserine karşı iyi gelir.

8)MRSA'ya karşı inanılmaz etkilidir(MRSA kısaca bakterilerin antibiyotiklere karşı gösterdiği direnç diyebiliriz).

9)Tümör ve kis oluşumunu engeller.




Son olarak çörek otuyla ilgili yapılan araştırmalardan  söz edelim

 Deneklere günde 2 gram çörek otu verilerek beta-hücre fonksiyonu artmış insülin direnci, azalmış ve glikosilatlı hemoglobin (HbA1c) miktarında azalma görülmüş.

    Bunun yanı sıra helikobakteri enfeksiyonlarına, astıma , kolon kanserine iyi geldiği görülmüştür.

  
    Başta da dediğimiz gibi çörek otunun faydalarını saymakla bitiremeyiz, bu muazzam tohumu yemeklerimizden eksik etmeyeliyiz ve fırsat buldukça az miktarda tüketmeye özen göstermeliyiz.Yazıma burada son vererek sağlıklı mutlu günler diliyorum...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder